Vores projekter og aktiviteter
Her finder du en oversigt over projekter og aktiviteter i Udviklingscenter for Sundhedskompetence.

I Udviklingscenter for Sundhedskompetence arbejder vi med en række aktiviteter og projekter, der styrker sundhedskompetence på tværs.
Her kan du få et overblik over nogle af de initiativer, vi er involveret i – enten som sparrings- og videnspartner, med økonomisk støtte, følgeforskning eller hvor vi følger eksisterende initiativer for at opsamle og sprede værdifuld læring.
For hvert projekt kan du se, hvordan det bidrager til at udvikle sundhedskompetence i praksis.
Projekter og aktiviteter i Udviklingscenter for Sundhedskompetence
På Center for Specialrådgivning, Aarhus Kommune ønsker man at arbejde med at gøre information og viden mere tilgængelig for borgere med Aldersrelateret Macula Degeneration (AMD).
Formålet er at undersøge, hvordan borgere med AMD oplever deres forløb fra de første symptomer til diagnosticering og håndtering af sygdommen, herunder hvilke muligheder og barrierer de møder, samt hvor i forløbet disse opstår.
Digitalisering i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune gør udskrivelsesprocessen nemmere for sårbare borgere med komplekse udfordringer.
Formålet er at afprøve et koncept for virtuelle udskrivelser af sårbare borgere med komplekse udfordringer. Som en del af evalueringen har Udviklingscenter for Sundhedskompetence tilføjet et spørgsmål til borgere og pårørende i evalueringsskemaet af de virtuelle samtaler.
Ortopædisk Genoptræningscenter, Aarhus Kommune styrker medarbejdernes evne til at understøtte borgernes sundhedskompetence og gør centret mere sundhedskompetent.
Formålet er at styrke centrets evne til at imødekomme mennesker med forskelligt niveau af sundhedskompetence. Det gør de ved at medarbejdere og ledere på Ortopædisk Genoptræningscenter deltager i en OS-proces.
Læs mere i casebeskrivelsen om OS processen.
Ortopædisk Genoptræningscenter, Aarhus Kommune bliver klogere på borgerens perspektiv, som en del af deres OS-proces.
Formålet er at undersøge sundhedskompetence-relaterede barrierer for mennesker med rygsmerter i genoptræningsforløb. Gennem processen vil de identificere udfordringer fra udskrivning til hverdagsliv for at finde forbedringsmuligheder.
Folkesundhed Aarhus, Aarhus Kommune gør vejen til rehabilitering lettere for borgere efter et kræftforløb.
Formålet med projektet er at sikre, at patienter får støtte til at tage stilling til rehabilitering på det rette tidspunkt. Hospitalet vurderer sammen med patienten, om de er klar ved behandlingsafslutning, eller om de skal tilbydes en opfølgende opringning fra kommunen. Udviklingscenter for Sundhedskompetence følger projektet for læring og spredning.
Læs mere i casebeskrivelsen om telefonprojektet.