Om os
Udviklingscenter for Sundhedskompetence er et samarbejde mellem Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet og Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Hvad er Udviklingscenter for Sundhedskompetence?
Udviklingscenter for Sundhedskompetence er et udviklings- og forskningssamarbejde mellem Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og Aarhus Universitet, der skal øge borgernes udbytte af sundhedsvæsenet og mindske social ulighed i sundhed.
Samarbejdet har fokus på at opbygge organisatorisk sundhedskompetence i Aarhus kommune med en stærk forankring i praksis.
Vi er optaget af, hvordan vi som udbydere af sundhedstilbud kan gøre dem tilgængelige for alle, uanset hvilken sundhedskompetence borgeren kommer med.
Hvad arbejder vi med?
I Udviklingscenter for Sundhedskompetence arbejder vi med aktiviteter på tre niveauer:
- Prøvehandlinger
- Flagskibsprojekter
- Forskningsprojekter
Vi har beskrevet 15 indsatsområder for organisatorisk sundhedskompetence (se figuren længere nede), som enkeltvist eller i kombination rummer de aktiviteter, vi gerne vil arbejde med.
Helt lavpraktisk kan det fx handle om vejvisning, påmindelser, visuelt instruktionsmateriale, differentierede tilbud eller kompetenceudvikling af sundhedsfaglige medarbejdere.

Nyheder
Debatindlæg i Sundhedsmonitor: Debat: Et opgør med de ressourcestærkes sundhedsvæsen
Læs pressemeddelelsen om lanceringen af Udviklingscenter for Sundhedskompetence.
Nysgerrig på mere?
Læs mere om hvordan vi kan samarbejde eller dyk ned i den faglige viden om sundhedskompetence.
Har du spørgsmål eller en idé du gerne vil have sparring på?
Definition af sundhedskompetence
Sundhedskompetence er de personlige kompetencer og ressourcer, der giver mennesker mulighed for at finde, forstå, vurdere og bruge information til at tage beslutninger om sundhed samt at kommunikere, fastholde og handle på disse beslutninger.
Organisatorisk sundhedskompetence er den måde indsatsen bidrager til at gøre information og ressourcer tilgængelige for mennesker med forskellige sundhedskompetencer.